SEB återupptar med behåll

Datum: 2017-09-18 08:00

STOCKHOLM (Direkt) SEB Equities återupptar rekommendation för Rezidor och sätter behåll med en riktkurs om 33 kronor. Det framgår av en analys.

SEB noterar att Rezidors nyckelmarknader varit gynnsamma under tredje kvartalet, med återhämtning i intäkter per rum.

SEB:s intryck av Rezidors nya vd, Federico Gonzales-Tejera är samtidigt att han har starkare fokus på lönsamhet än tillväxt, jämfört med hans företrädare. Det är bra anser SEB som påminner om att Rezidor tidigare har prioriterat tillväxt.

Gällande den komplicerade ägarbilden, där HNA ännu inte har betalat för sina förvärvade aktier i den budplikt som utlöstes när HNA förvärvade Carlson, kvarstår frågetecken.

HNA fick 50 procents ägarandel i Rezidor genom Carlsonaffären, och säger sig ha ökat ägandet i Rezidor till 70 procent genom accepter i budpliktsbudet. HNA har dock alltså inte betalat för dessa nya aktier och enligt mediauppgifter grundar sig detta på att kinesiska banker inte vill låna ut mer pengar till bolaget. HNA har skjutit upp betalningar till den 29 september.

"Om HNA inte kan betala kommer de nyligen förvärvade aktierna sannolikt att föras tillbaka till tidigare ägare och HNA kommer att stanna på 50 procent. Det är oklart för oss om HNA kommer att få betala straffavgift för att inte kunna infria sitt åtagande i budpliktsprocessen", skriver SEB.

Kurs då rekommendationen gavs:
29,6 kr
Riktkurs:
33 kr

Rekommendation från: SEB Equities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser