Sänker till sälj

Datum: 2014-08-07 11:30

STOCKHOLM (Direkt) Securitas rörelsemarginal möter motvind under 2014 och samtidigt handlas aktien på det högsta p/e-talet på fem år. Den kombinationen får UBS att sänka sin rekommendation för aktien till sälj enligt en analys som släpptes på torsdagen.

"Prisvillkoren i bemannade säkerhetsuppdrag är fortsatt tuffa enligt oss, och vi tror att de underliggande marginalerna kommer att vara under press även fortsättningsvis", skriver UBS två dagar efter Securitas rapport för det andra kvartalet vilken innehöll en vinst som var lägre än förväntat.

Banken tror att Securitas rörelsemarginal i år kommer att uppgå till 5,9 procent, en nedgång med 0,2 procentenheter från 2013 och just 0,2 procentenheter lägre än konsensus. Marginalnedgången under 2014 kommer enligt UBS att kunna hänföras till högre sociala avgifter i Spanien, nya flygplatskontrakt i samma land och till utbildningskostnader i Frankrike.

UBS medger samtidigt att Securitas skifte mot en högre andel teknik i sina tjänster kan komma att ge fördelar på sikt, men några sådana positiva mixeffekter kan banken knappast skåda i det korta perspektivet.

UBS riktkurs ligger på 70 kronor och den är baserad på ett p/e-tal på 12, räknat på den förväntade vinsten 2016. På torsdagsförmiddagen byter aktien ägare kring 77 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
77,55 kr
Riktkurs:
70 kr

Rekommendation från: UBS

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser