Så går det för dagens tre börsnykomlingar Foto: Pi Frisk /SvD-TT

Så går det för dagens tre börsnykomlingar

Publicerad 2017-12-12 09:16:00

Notering I dag var det premiär för inte mindre än tre nya aktier. En på First North, en på Aktietorget och en på Nasdaq Stockholm.

Getinges avknoppning Arjo handlades för runt 26 kr några minuter efter att handeln på Nasdaq Stockholm inletts. Det var något lägre än analytikernas konsensusvärdering på 30 kr. Det är dock mer än vad Getinges aktie sjönk med förra veckan då aktien började handlas utan rätt till utdelning av aktier i Arjo. Då sjönk aktien 24,6 kr.

– Som ett eget självständigt bolag kan Arjo åstadkomma det som krävs för att utveckla verksamheten i rätt riktning. Med ett tydligare fokus stärker vi möjligheterna att genomföra vår strategi och effektivt utveckla produkter och lösningar, och därmed skapa såväl positiv kundnytta som aktieägarvärde,  säger Joacim Lindoff, vd och koncernchef för Arjo. 

Hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko uppger att intresset var mycket stort från såväl institutionella investerare i Sverige och internationellt som från allmänheten i Sverige. Erbjudandet av nya aktier tillför Lyko en bruttolikvid om cirka 223 miljoner kr.

Cirka 4 000 personer anmälde sig för teckning inom erbjudandet till allmänheten i Sverige. Alla dessa har tilldelats aktier. Teckningskursen låg på 50 kr men några minuter efter börsöppning handlades aktien för 52,75 kr på First North.

– Att så många delar vår tro på Lyko och därmed valt att teckna aktier känns fantastiskt. Det är med stor tillfredställelse vi välkomnar nya såväl som gamla aktieägare att ta del av bolagets fortsatta utveckling, nu som noterat bolag, säger Rickard Lyko som är grundare och styrelseledamot för bolaget.

För Aktietorgets nykomling Colabit Oil var premiären desto dystrare. Aktien handlades för 20,90 kr några minuter efter öppning. Det var hela 37 procent under teckningskursen på 33 kr. Nyemissionens teckningsgrad låg på 135 procent.

– Vi på Colabitoil är mycket glada över det intresse som visats för bolaget och vi vill hälsa alla våra nya aktieägare välkomna. Genom det kapital vi tillförs kommer vi nu kunna fortsätta utveckla våra stationslägen och bygga ut vårt distributionsnät för att därigenom kunna öka våra leveranser till både befintliga och nya kunder, säger vd Jan Nordlöf.