RBC ser köpläge

Datum: 2016-02-17 10:00

Outperform

Assa Abloy B

STOCKHOLM (Direkt) Assa Abloy har backat för mycket sedan bokslutsrapporten, sett till att låsbolagets rörelsevinst i det fjärde kvartalet bara avvek från förväntningarna marginellt. Den svaghet på marginalsidan som Assa Abloy visade i det fjärde kvartalet kan enligt RBC komma att vända till det bättre under 2016. Aktien har underpresterat mot sektorn, vilket skapat ett köpläge menar RBC Capital Markets.

RBC har höjt sin rekommendation för Assa Abloy till outperform från sector perform samtidigt som riktkursen är oförändrat 170 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

Valutamotvind och effekten från förvärvade bolag med lägre lönsamhet utgjorde huvudskälen till marginalpressen i det fjärde kvartalet. RBC ser dock framför sig att valutaeffekten kan komma att vända till att bli positiv under 2016 samtidigt som förvärvsutspädningen på marginalen bör återspeglas i konsensus på ett bättre sätt.

Assa Abloys bedömning om en organisk försäljningstillväxt 2016 på 2-4 procent var visserligen lite försiktig jämfört med konsensus inför bokslutet som låg på närmare 4 procent upp. Men samtidigt, menar RBC, presterar låsbolaget en organisk tillväxt som för tillfället står sig mycket väl sett till sektorn i övrigt.

Kurs då rekommendationen gavs:
155,7 kr
Riktkurs:
170 kr

Rekommendation från: RBC Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser