RBC sänker rekommendationen

Datum: 2016-04-12 10:30

Underperform

Securitas B

STOCKHOLM (Direkt) En stark utveckling för aktien, där Securitas på både lång och kort sikt har utklassat sina sektorkollegor, och frågetecken för vilken avkastning på investerat kapital bolagets nya säkerhetslösningar kan ge, ligger bakom RBC:s rekommendationssänkning på tisdagen.

Enligt RBC värderas Securitas nu över sektorsnittet och banken "kämpar med att rättfärdiga" en ytterligare kursuppgång från nuvarande nivåer, enligt analysen där det nya rådet är underperform (sector perform), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat på tisdagsmorgonen.

Securitas "Vision 2020" innebär ett utökat tjänsteerbjudande utanför bevakning och elektronisk säkerhet. Bolaget ska bland annat i högre grad fokusera på och investera inom brandsäkerhet och riskhantering för företag.

"De ökade investeringarna inom dessa områden spär helt klart ut vinsten på kort sikt. Frågan kvarstår om det på medellång sikt kan leda till betydligt högre marginaler för att täcka investeringskostnaderna eller om den nya delen av verksamheten till del kommer att kannibalisera på den befintliga bevakningsdelen", skriver RBC i sin analys.

RBC:s nya sänkta riktkurs ligger på 115 kronor, att jämföra med kursen i förmiddagshandel som ligger kring 132 kronor efter en nedgång på 3,5 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
137 kr
Riktkurs:
115 kr

Rekommendation från: RBC

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser