RBC sänker rek

Datum: 2017-04-13 09:30

Underperform

Electrolux B

STOCKHOLM (Direkt) RBC Capital Markets bedömer att Electrolux kommer att se press i Nordamerika från flera olika håll. Det framgår av en dagsfärsk analys.

Bland faktorerna som pressar Nordamerika nämns:

- Detaljhandeln ser nedgångar på närmare 10 procent jämfört med fjolårsperioden. Ett skifte mot onlineförsäljning väntas enligt analyshuset leda till en naturlig priskonkurrens.

- Inflationen knaprar in på löneökningarna och sätter press på den disponibla inkomsten.

- Electrolux återförsäljare Sears problem kvarstår.

- Konkurrenter som troligen kommer jaga volymtillväxt.

Den amerikanska branschstatistiken i januari och februari har visat på volymtillväxt i medelhöga ental. RBC noterar dock att Electrolux visade på en organisk tillväxt om -2 procent samtidigt som marknaden var upp 12 procent i det fjärde kvartalet.

Electrolux har utvecklats bättre än marknaden, men under de kommande två åren ser RBC en tuffare period. Bolagets vinsttillväxt väntas då uppgå till 4-5 procent samtidigt branschen väntas växa med cirka 8 procent.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat sänkte RBC på torsdagen sin rekommendation för Electrolux till underperform från tidigare sector perform. Riktkursen skruvades ned till 230 kronor från tidigare 240 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
256,7 kr
Riktkurs:
230 kr

Rekommendation från: RBC Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser