"Historiskt låg värdering av Raysearch"

"Historiskt låg värdering av Raysearch"

Publicerad 2018-05-16 10:16:00

Analys Nordea anser i en analys av medicinteknikbolaget Raysearch att värderingen nu nått en så pass attraktiv nivå att investerare kan acceptera ytterligare ett kvartal med fallande volymer.

Enligt Nordea handlas aktien till p/e 26 på årets vinst. Det är i den lägre delen av hur det har sett ut under de tre senaste åren. I snitt har aktien handlats till p/e 42 under denna period.

Nordea menar att bolagets potential finns i Raycare, ett nytt informationssystem för tumörsjukdomar, som konkurrerar med Varians Eclipse och Elektas Monaco.

Nordea räknar med att Raycare kommer att bidra med ökad tillväxt under det andra halvåret 2018 med tyngdpunkten på det fjärde kvartalet. Den organiska tillväxten bedöms kunna bli 9,5 procent under 2018. Då ingår effekter med ändrad redovisningsstandard till IFRS 15.

Omsättningen under 2018 väntas bli 657 miljoner kr där Raycare kan bidra med 20 miljoner i försäljning vilket adderar 3-4 procents tillväxt under 2018 menar Nordea.

Nyhetsbyrån Direkt har tidigare rapporterat om att Nordea Markets höjt sin rekommendation för Raysearch till köp från behåll med riktkursen 140 kr.

Aktien noterades till 108 kr under onsdagens handel.

Direkt