Pareto slopar köprek

Datum: 2017-11-29 10:00

Behåll

Elekta B

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securties ser inga större triggers i Elekta-aktien under den närmaste tiden och väljer därmed att överge sin köprekommendation för behåll med riktkurs 75 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

Analyshuset påpekar att Elekta är i behov av något positivt efter höstens negativa nyhetsskörd såsom Unity-försening, bråk med Nya Karolinska och avslutat samarbete med amerikanska hälsovårdsnätverket McLaren.

"Efter en del negativa nyheter pekar vi på behovet av att säkra ett godkännande för Unity i rättan tid och en rejäl lansering då Unity har potential att ge betydande stöd från premiumsegmentet för strålterapimarknaden", skriver Pareto.

Dessutom vill banken ha uppenbara bevis på förbättringen av USA-marknaden överlag, stöd från mjukvaruförsäljning och förmågan att ro stora åtaganden i hamn, framgår det vidare av analysen.

"Vi förväntar oss inte att rapporten för det andra, och inte heller det tredje kvartalet, att bli några händelser som påverkar värderingen i stort", förklarar Pareto sin avvaktande rekommendationssänkning.

Elekta släpper sin halvårsrapport på torsdagsmorgonen.

Kurs då rekommendationen gavs:
72,2 kr
Riktkurs:
75 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser