Pareto ser attraktivt läge att gå in i aktien

Datum: 2015-12-18 10:00

Behåll

Volvo B

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities ser ett attraktivt läge för att gå in i Volvoaktien. Firman är alltmer övertygad om att en förbättrad efterfrågan i Europa kommer att uppväga för en befarad avmattning i Nordamerika.

Det skriver Pareto Securities i en sektoranalys, där rekommendationen för Volvo höjs till behåll (sälj) och riktkursen dras upp till 85 kronor (80), något Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen.

Enligt analysen har Pareto antagit en mer positiv hållning till verkstadssektorn, trots svaga fundamenta, efter att värderingarna i sektorn kommit ned. Utöver Volvo uppgraderas Electrolux till behåll (sälj) och köprekommendationen för Sandvik upprepas.

Pareto noterar att Volvo handlas kring historiskt låga nivåer; till 0,59 gånger EV/försäljningen för 2016, jämfört med tioårslägsta på 0,54 gånger under 2011.

"Vi räknar också med att den nye vd:n kommer att lansera nya strukturella åtgärder och strategiförändringar under loppet av 2016, vilket vi anser vara en potentiell positiv katalysator för aktien", heter det i analysen.

Kurs då rekommendationen gavs:
78,9 kr
Riktkurs:
85 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser