Pareto Securities höjer riktkurs

Datum: 2015-10-19 14:00

Behåll

SKF B

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities höjer sin riktkurs till 145 från 140 kronor efter fredagens SKF-rapport, och höjer rekommendationen till behåll från sälj.

Det framgår av en analys daterad 19 oktober.

Riktkurserna var spridda mellan 140 och 250 kronor av de 25 SME-bidragsgivarna inför SKF:s rapport i fredags. Pareto låg på just 140, men höjer nu alltså med fem kronor trots sänkta vinstestimat för 2016.

Mäklarfirman tippade på en organisk försäljningsminskning under genomsnittet (-3%; SME: -2,1%; utfall: -4,7%), och tror nu att det mesta är utvärkt:

"Vi tror att större delen av de negativa nyheterna nu är på bordet och värderingen är i linje med historiska multiplar", skriver banken, och betecknar risken för ytterligare kurstapp som begränsad. 145 kronor per aktie uppges motsvara en historisk SKF-värdering baserat på de vinstestimat Pareto har för 2016.

Kvartalsrapporten anses ha bekräftat en svag industriefterfrågan, och till det kom bolagsspecifika problem som prispress från konkurrenter, lagerminskningar från slutkunder och distributörer. Pareto noterar att lägre efterfrågan under det fjärde kvartalet sannolikt innebär en organisk försäljningsminskning (volym + pris) på cirka 5 procent.

SKF-aktien tappade på måndagen ytterligare någon procent på en stigande börs, och handlades vid 14-tiden kring 142 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
144 kr
Riktkurs:
145 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser