Pareto sänker till sälj

Datum: 2017-11-02 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Läkemedelsbolaget Astra Zenecas samarbete med amerikanska Merck förefaller vara ett desperat agerande för att åtgärda ett dåligt kassaflöde så att utdelningen kan hållas på samma nivå som tidigare år.

Det skriver Pareto i den analys där rekommendationen för Astra Zeneca till sälj från behåll. Riktkursen är 471 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

Genom Lynparza-affären med Merck, som presenterades i slutet på juli, kan Astra Zeneca komma att få upp till 8,5 miljarder dollar från det amerikanska bolaget.

Pareto anser att Astra-aktien i nuläget handlas till en premie mot sina konkurrenter trots förväntad tillväxt under genomsnittet under de kommande 2-3 åren.

Samtidigt anses Astra Zeneca ha kommit med en rad goda kliniska resultat från sin forskningsportfölj. Den framtida potentialen från dessa produkter uppges däremot redan vara inprisade i kursen, enligt Pareto.

Den norska investmentbanken anser sammantaget att den enda anledningen för att äga Astra Zeneca är om en investerare räknar med att bolaget ånyo blir föremål för uppköp.

Kurs då rekommendationen gavs:
581 kr
Riktkurs:
471 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser