Pareto inleder med köp

Datum: 2017-01-31 09:29

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities inleder bevakning av Precise Biometrics genom att sätta rekommendationen till köp och riktkursen till 4:90 kronor.

Pareto Securities tycker att Precise Biometrics är välpositionerat som ett sensorteknologineutralt val på en på bred front växande fingeravtryckssensormarknad.

"Mindre och mer komplexa sensorlösningar för smartphones och framväxande resursbegränsade vertikaler, som smarta kort och IoT, är trender som borde ge stöd år Precises konkurrenskraft", skriver Pareto i en analys där bevakningen av Precis Biometrics inleds.

Ett köp av Precise-aktien beskrivs som en satsning på den globala tillväxten i antalet sensorer snarare än på vilken teknologi som kommer att vinna mest mark framöver.

Pareto räknar med att den globala sensormarknaden växer årligen med omkring 40 procent i antalet sensorer under perioden 2016-2020 för att uppgå till omkring 2,5 miljarder sensorer 2020, varav 1,3 miljarder till smarta telefoner.

"Vi räknar med att smarta kort och inbäddade lösningar kommer att vara de som främst driver denna tillväxt, segment där Precise konkurrensfördelar borde vara särskilt starkt", skriver Pareto.

I analysen påpekar Pareto Securities att det agerade rådgivare i samband med, och hanterade, Precise riktade nyemission om 50 miljoner kronor i december 2016, som finansierade förvärvet av NexID Biometrics.

Vid 10-tiden på tisdagen hade Precise-aktien stigit 3,8 procent till 4:14 kronor. På måndagen handelsstoppades aktien, efter att kursen stigit närmare 16 procent. Handeln släpptes på igen sedan bolaget meddelat att ett licensavtal tecknats.

Kursutvecklingen under måndagen och tisdagen:

image

 

Källa: Infront

Kurs då rekommendationen gavs:
3,99 kr
Riktkurs:
4,9 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser