Pareto inleder med behåll

Datum: 2016-06-14 09:30

STOCKHOLM (Direkt) Pareto tar upp bevakning av Fingerprint Cards genom att sätta rekommendationen behåll och riktkursen 97 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.På måndagen stängde Fingerprint Cards på 89:05 kronor.

Av sektoranalysen, med rubriken "You should touch this", framgår vidare att Pareto sätter köp på Idex med riktkurs 13 norska kronor samt köp på Next med riktkurs 200 norska kronor.

Pareto menar att fingeravtryckssensorer kan komma att användas i en lång rad olika produkter och lösningar i framtiden. Pareto tror vidare att tillväxten i telefonsegmentet kommer att fortsätta och att smarta kort och olika applikationer inom "internet of things" är de nästa tillväxt- och efterfrågemotorerna i branschen.

"Sammantaget förväntar vi oss en adresserbar marknad för fingeravtryckssensorer om 5 miljarder dollar 2020", skriver Pareto.

Next och Idex handlas upp knappt respektive drygt 1 procent i Oslo på tisdagen. I Stockholm noterades Fingerprint Cards 1,9 procent lägre strax före klockan 9.30 på en börs som samtidigt hade backat 0,9 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
89,05 kr
Riktkurs:
97 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser