Pareto inleder bevakning

Datum: 2014-01-24 10:30

Behåll

Mekonomen

STOCKHOLM (Direkt) Pareto inleder bevakning av bilservicekedjan Mekonomen med rekommendationen behåll och en riktkurs på 210 kronor.

Det framgår av en analys daterad den 24 januari.

"Givet den strukturella utvecklingen med en allt tuffare marknad för både bilservice och reservdelar, tror vi att Mekonomen inte kommer att tillhöra de bolag som gynnas mest", skriver mäklarfirmans analytiker.

Ickeauktoriserade servicefirmor som Mekonomen missgynnas av att inte ha ett nätverk av bilåterförsäljare att falla tillbaka på, i motsats till de etablerade kedjorna.

Vidare innebär den tekniska utvecklingen och ökade komplexiteten i moderna bilar att kraven på servicetekniker ständigt ökar, vilket riskerar att leda till ökade kostnader, resonerar Pareto.

På den positiva sidan noterar analytikern att servicemarknaden har förutsättningar att växa något under 2014, och att förlusterna i den danska verksamheten bör kunna minska.

"Vi anser att Mekonomen är rimligt värderat för närvarande, men en viss uppsida är möjlig, givet att den ekonomiska utvecklingen tar fart under 2014", motiverar Pareto sin behållrekommendation.

Kurs då rekommendationen gavs:
192 kr
Riktkurs:
210 kr

Rekommendation från: Pareto

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser