Pareto höjer till köp

Datum: 2018-02-20 09:00

STOCKHOLM (Direkt) Pareto höjer sin rekommendation för det sedan i höstas First North-listade cleantechbolaget Climeon till köp från behåll, med riktkursen oförändrad på 58 kronor.

Det framgår av en analys på tisdagen, publicerad inför Climeons bokslutsrapport på fredag och delvis som en reaktion på en tysk order inom geotermisk elproduktion i fredags.

"Med tre strategiska order sedan mitten av 2017 från Island, USA och nyligen Tyskland, tar Geothermal över Maritime och Industrial som Climeons huvudsegment för order och tillväxt", skriver analyshuset och väntar sig ett fortsatt skifte till Geothermal redan under 2018 och därefter, efter att segmentet inför nämnda beställningar betraktades som en mer långsiktig möjlighet.

Den senaste geotermikordern tillkännagavs i fredags och avser 16 värmekraftverk med en sammanlagd kapacitet på 14.000 megawattimmar per år till bayerska Kirchweidach, med ett ordervärde på 5 miljoner euro. Aktien steg drygt 6 procent på fredagen men tappade hela den uppgången på måndagen.

Bokslutsrapporten väntas redovisa begränsad omsättning och ökande förluster eftersom Climeon förbereder sig för hög tillväxt i år och kommande år, skriver Pareto och väntar sig positivt kassaflöde först år 2020.

Kurs då rekommendationen gavs:
50,65 kr
Riktkurs:
58 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser