Pareto höjer till köp

Datum: 2017-04-05 12:30

STOCKHOLM (Direkt) Pareto höjer sin rekommendation för Cavotec från behåll till köp, och riktkursen från 24 till 29 kronor.

Det framgår av en analys av det Schweiz-baserade (huvudkontoret ligger i Lugano) industribolaget, vars föga handlade aktie på onsdagsförmiddagen noteras till 25:50 kronor på midcaplistan, motsvarande ett börsvärde på 2 miljarder kronor. Pareto är såvitt känt enda hus med täckning på bolaget.

Cavotec levererar olika system för hamnar/sjöfart, flygplatser, gruvor och tunnlar, exempelvis förtöjningssystem och kraftöverföring, och kallas då och då för ett "mini-ABB". I största ägaren Bures bolagsbeskrivning nämns att Cavotecs produkter utgör länken mellan fast och mobil utrustning i exempelvis hamnar.

Paretos höjning motiveras med att Cavotecledningen nu tycks mer optimistisk angående orderingången och hälsotillståndet på bolagets underliggande marknader framöver, med mer gynnsamma rörelser på marknaderna för sjöfart - Pareto har även köprekommendation på marinexponerade Alfa Laval - hamnar, gruvor och flygplatser.

Detta märks även i de bolag med liknande sektorexponering som Pareto följer, skriver analyshuset och nämner Alfa Laval, Wärtsilä, Atlas Copco och Sandvik samt höjer sina intäktsestimat för 2017-2019 med 6 procent per år.

Vidare verkar Cavotecs arbete med kostnadsomstrukturering bära frukt, skriver Pareto och spår att fjolårets rörelsemarginal på 5,7 procent kommer att stiga till 9,0 procent 2017, även hjälpt av de förmodat högre volymerna. Räknat på sista raden spår Pareto en fördubbling i år jämfört med 2016 års 0:08 euro per aktie

Cavotecs kvartalsrapport för det första och vanligen minst lönsamma kvartalet - Pareto tippar på en rörelsemarginal på 0,8 procent - publiceras 3 maj, samma dag som Bure håller årsstämma.

Mikael Norin, som Cavotec den 10 februari tillkännagav skulle bli ny vd, anställs två dagar dessförinnan och tillträder som vd 1 juli. Närmast kommer han från ett uppdrag i Singapore, där han varit ansvarig för flyg- och marinmotortillverkaren Rolls-Royces eftermarknad i sjöfartssegmentet.

Företrädaren Ottonel Popesco, som anställdes från ABB 1988, fyller 60 i år och fortsätter som styrelseledamot.

Kurs då rekommendationen gavs:
25,5 kr
Riktkurs:
29 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser