Pareto höjer till köp

Datum: 2016-10-17 09:30

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities tror att andra halvåret kan bli starkt för Fingerprint Cards. Det är en av motiveringarna till den höjda rekommendationen för aktien i biometribolaget.

"Vi räknar med att fokus kommer att ligga på bolagets prognos för 2016 - vilken kan snävas in mot den högre delen av det tidigare kommunicerade intervallet 7,2-8,3 miljarder kronor", skriver Pareto i en analys inför rapporten för det tredje kvartalet.

Samsungs problem med sin flaggskeppstelefon Galaxy Note 7 och en svagare krona mot dollarn ger stöd till Paretos positiva syn på andra halvåret.

I analysen tar Pareto också upp kommentarer från halvledartillverkaren TSMC om att den generella efterfrågan på smartphones är stark, och överstiger den övre delen av förväntningarna.

"Efter en aktiekursnedgång på omkring 20 procent sedan i augusti, tror vi att tredje kvartalet 2016 kan komma att utgöra en positiv trigger", skriver Pareto.

Samtidigt som det är tydligt att konkurrensen håller på att intensifieras, anser Pareto att den utvecklingen är helt klart inprisat vid ett EV på 8,4 gånger det förväntade ebit-resultatet för 2016 givet bolagets enorma tillväxthistorik och marknadsutsikter, heter det i analysen.

Som Direkt rapporterat tidigare under måndagen har Pareto höjt rekommendationen för Fingerprint Cards till köp (behåll) och dragit upp riktkursen till 105 kronor (97).

Fingerprint Cards hade efter en dryg halvtimmes handel på måndagen stigit med 2,7 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
89,7 kr
Riktkurs:
105 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser