Pareto höjer till köp

Datum: 2015-11-09 16:30

Köp

NCC B

STOCKHOLM (Direkt) Det fjärde kvartalet kommer av allt att döma bli starkt för NCC. Byggaktien kommer även att vara i fokus, både ur utdelnings- och omstruktureringsperspektiv. Sammantaget är risk/reward-situationen positiv i nuläget.

Det skriver Pareto i en analysuppdatering på måndagen där, som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat, rekommendationen höjs till köp med uppskruvad riktkurs till 290 kronor (262).

"Vi räknar med att det är ett bra läge att anta en positiv hållning till aktien", skriver Pareto.

Pareto skriver att det tredje kvartalets underliggande resultat, exkluderat den negativa engångsposten i den norska verksamheten, var bättre än konsensusförväntningarna.

Under innevarande kvartal väntas dessutom en comeback för NCC:s bostadsutvecklingsdel, vilket skulle höja rörelsemarginalen och minska nettoskuldsättningen inför utdelningssäsongen, lyfts det även fram i analysen.

Under kommande halvår kan vidare lönsamma fastighetsportföljsförsäljningar komma att genomföras. Dessutom har den möjliga avskiljningen av "Housing" potential att skapa mervärde för aktieägare, enligt Pareto som väntar sig mer information kring denna "spin-off" vid kapitalmarknadsdagen den 26 november.

Kurs då rekommendationen gavs:
270 kr
Riktkurs:
290 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser