Pareto höjer riktkursen

Datum: 2017-10-10 10:30

Behåll

SKF B

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities har en positiv syn på verkstadsbolagens rapporter för det tredje kvartalet, i termer av den underliggande trenden. Köprekommendationerna för Alfa Laval och Volvo upprepas.

Det framgår av en analys från Pareto daterad 10 oktober.

I analysen höjs riktkursen för Volvo, till 180 kronor (170). Även riktkurserna för SKF och Autoliv höjs, till 180 kronor (170) respektive 960 kronor (950). SKF och Autoliv har dock rekommendationen behåll.

Analysen innehåller inga rekommendationsändringar.

Generellt sett noterar Pareto Securities en, med undantag för fordons- och byggsegmenten i Kina/Asien, fortsatt förbättring i förtroendet bland verkstadsbolagen och deras kunder. Pareto menar att det kommer att synas i siffrorna från det tredje kvartalet 2017 och framåt.

Dessutom har råmaterialpriserna stigit de senaste två månaderna, vilket påverkar vissa slutmarknader positivt, heter det i analysen.

Pareto påpekar dock att aktiekurserna stigit för verkstadsbolagen sedan i början av september. Med tanke på den höga värderingen, fortsätter därför Pareto att rekommendera de aktier som kan överraska positivt vad gäller orderingången (Alfa Laval, Volvo och Wärtsilä), eller upplever en gynnsam strukturell tillväxttrend (Alfa Laval, Cavotec och Wärtsilä) och/eller har ett positivt potentiellt styckningsvärde (Volvo).

För Electrolux räknar Pareto däremot med förvärrade negativa råmaterialpriseffekter under andra halvåret 2017 och under 2018, jämfört med konsensus.

Pareto har också en något negativ syn på Autoliv inför rapporten för tredje kvartalet och tror att snittförväntningarna på Trelleborg måste justeras ned inför rapporten.

Kurs då rekommendationen gavs:
175,1 kr
Riktkurs:
180 kr

Rekommendation från: Pareto Securities

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser