Överdriven oro ger köpläge

Datum: 2016-09-07 08:00

Outperform

Assa Abloy B

STOCKHOLM (Direkt) Assa Abloys betydelsefulla Kina-marknad utgör förvisso en oro, men den senaste tiden press på aktien på grund av ängslan för den asiatiska jättemarknaden är överdriven.

Det menar den kanadensiska banken RBC Capital Markets i en dagsaktuell analys där riktkursen förvisso sänks med 10 kronor till 190 kronor men där rekommendationen outperform upprepas.

"Medan försämrade affärsvillkor i Kina utgör ett huvudbry utgör aktiens underpresterande samt rekommendationssänkningar av aktien ett köpläge", argumenterar RBC bland annat.

Banken menar som sagt att Kina-marknaden har försämrats, men pekar samtidigt på att Europa och USA förmodligen kommer att förbli starka marknader.

Assas fina historik av förvärv lär bestå även om Kina-marknaden skulle vika ned enligt analysen som finner det rimligt att låsbolaget alltjämt värderas till relativt höga multiplar.

Under förra veckan rapporterade Nyhetsbyrån Direkt om att ett flertal banker meddelade sina kunder att låsbolaget hade flaggat för en ytterligare försvagning i Kina under det tredje kvartalet.

I halvårsrapporten uppgav bolaget att "Kina uppvisade fortsatt negativ försäljningsutveckling på grund av låg inhemsk efterfrågan".

Kina utgör runt 9 procent av Assa Abloys totala försäljning.

Kurs då rekommendationen gavs:
177,4 kr
Riktkurs:
190 kr

Rekommendation från: RBC Capital Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser