Öhman höjer rekommendation

Datum: 2011-08-26 14:27

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Öhman höjer rekommendationen på Black Earth Farming till outperform, från neutral, till följd av bolagets kvartalsrapport på torsdagen.

Det ogynnsamma vädret under maj/juni gör att årets skörd och därmed resultat påverkas negativt vilket är olyckligt men minskar inte potentialen i bolagets verksamheter, enligt Öhman.

Öhman spår att avkastningen för skörden 2011 i genomsnitt hamnar på 2,1 ton per hektar, vilket är en sänkning från tidigare 2,5 ton/hektar. En förändring på 0,1 i avkastning per hektar motsvarar en ebit-effekt om 5 miljoner dollar. Därför sänker Öhman sitt ebit-estimat med 20 miljoner dollar för helåret 2011, men räknar med att Black Earth Farming under ett normalväderår kan nå ett ebit-resultat på 70 miljoner dollar.

Baserat på estimaten för ett normalväderår blir indikerat värde per aktie 25 kronor, vilket är Öhmans riktkurs. Kursens svaga utveckling på sistone, osäkerheten som till stor del försvunnit i och med kvartalsrapporten om årets skörd samt framtidspotential gör att Öhman höjer rekommendationen.
Kurs då rekommendationen gavs:
20,2 kr
Riktkurs:
25 kr

Rekommendation från: Öhman

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser