Nya uppgifter kring Fingerprint Foto: Magnus Hjalmarson Neideman /TT-SvD

Fingerprints vd Jörgen Lantto.

Nya uppgifter kring Fingerprint

Publicerad 2016-02-11 19:09:00

Aktie Fingerprint ska vara med på Mobilmässan i Barcelona om en vecka och presentera produktnyheter. Det uppger sajten Breakit.

När mobilmässan i Barcelona sätter igång den 22 februari är alla större företag inom mobilsektorn på plats för att presentera sina nyheter inför kommande lanseringar. Som en stor underleverantör till sektorn ska också Fingerprint vara med för att presentera en ny generation sensorer.

Det är sajten Breakit som via källor i USA har fått uppgifter från möten som Fingerprints vd Jörgen Lantto haft med investerare. Det talas om att bolaget ska komma med "nya banbrytande sensorer", vilket skulle indikera att Fingerprint även fortsättningsvis skulle kunna behålla sitt marknadsledarskap med den främsta tekniken på området.

Jörgen Lantto ska också ha givit intrycket av att första kvartalet har börjat bättre än det fjärde kvartalet 2015 när omsättningen landade på drygt 1,3 miljarder. Det stämmer också med den uppdaterade intäktsprognos som företaget lämnade i förra veckan när den total omsättningen för hela 2016 ska hamna mellan 7 och 8,5 miljarder.

Ofta spekuleras det också kring Fingerprints möjligheter att få in Samsung som kund - bolaget som är en av världens största på mobilmarknaden använder idag en annan leverantör av sensorer. Tidigare har Fingerprint uttalat att Apple och Samsung inte tillhör den så kallade  adressbara marknaden - nu nämnde bolagets vd bara Apple.

Kursmässigt föll Fingerprint mer än marknaden under torsdagen, men totalt sett har aktien klarat sig bättre än index sedan det stora raset i måndags. Omsättningen har också minskat även om aktien fortfarande tillhör de mest omsatta på Stockholmsbörsen.

Den tekniska analysen pekar nu mot en neutralt läge efter tappet efter rapporten. Det kan innebära att aktien kan fortsätta att röra sig i ett intervall mellan 350 och 380 kr innan ny information kring bolaget eller från blankningspositionerna ändrar förutsättningarna.

Magnus Alfredsson

Följ de aktuella aktierna här

Fingerprint B