Nordea slopar köprek

Datum: 2017-02-13 09:00

Behåll

Capio

STOCKHOLM (Direkt) Nordea ser en risk för att vårdbolaget Capio kommer att drabbas av ytterligare prissänkningar i Frankrike under 2017 som bolaget inte väntas kunna kompensera sig för.

Lägre skatt väntas delvis kunna kompensera för franska prissänkningar. Men som en följd av utvecklingen ser banken en nedsida för marginalerna.

Det framgår av en analys.

Runt den 1 mars väntas Frankrike delge priserna för 2017.

I det fjärde kvartalet 2016 steg AVLOS, den genomsnittliga sjukhusvistelsen, med 0,5 procent. Capio förväntar sig förbättringar i AVLOS i takt med att mer modern medicin införs. Nordea noterar att AVLOS har sänkts med omkring 3 procent årligen sedan 2013. Ytterligare förbättringar behövs dock för att öka lönsamheten.

Resultatet i Frankrike under det fjärde kvartalet kom in väsentligt under förväntningarna. Under 2015 och 2016 har Capio fullt ut kunnat kompensera sig för prissänkningar i landet.

I analysen sänker Nordea Capios rekommendation till behåll från tidigare köp. Riktkursen sätts ned till 48 kronor från tidigare 54 kronor, vilket Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

Kurs då rekommendationen gavs:
46,3 kr
Riktkurs:
48 kr

Rekommendation från: Nordea Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser