Nordea sänker till sälj

Datum: 2016-12-20 11:30

STOCKHOLM (Direkt) Ericssons marginaler kan förbättras ytterligare om bolaget utökar kostnadsbesparingsprogrammet. Men även om bolaget skulle bli mer aggressivt på denna punkt, vilket inte är säkert, kommer investerarna inte få mer avkastning i utbyte mot den högre risk de tar.

Det menar Nordea Markets i en analys som släpptes på tisdagen där banken sänkt sin rekommendation för Ericsson till sälj från tidigare behåll, något Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

Nordea är övertygat om att Ericsson skulle kunna höja sina marginaler genom ytterligare besparingar. Banken ser förutsättningar för telekombolaget att nå en ebita-marginal om cirka 13 procent, men då krävs nya åtgärder i nivå med de som genomförts under de tre senaste åren.

"Eftersom detta självklart skulle orsaka ytterligare påfrestningar i organisationen, kan Ericsson välja att vara mer försiktigt i fråga om kostnadssänkningar än vad vi för närvarande diskonterar", skriver Nordea.

Banken konstaterar att det inte finns några tecken på att bolaget kommer att slå in på en bana med mer aggressiva kostnadssänkningar och menar i samma andetag att aktien är dyr ifall inte dessa förverkligas.

"Med en aktiekurs som nästan är tillbaka på nivåer före vinstvarningen anser vi att investerarna bör kräva en högre riskjusterad avkastning i ett 'bästa tänkbara'-scenario", skriver banken i analysen.

Nordea Markets nya riktkurs ligger på 50 kronor, upp från tidigare 48 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
56,25 kr
Riktkurs:
50 kr

Rekommendation från: Nordea Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser