Nordea sänker rek

Datum: 2017-08-18 09:00

STOCKHOLM (Direkt) Efter kursuppgången på 11 procent på torsdagen handlas Oriflame när Nordeas motiverade värde och dessutom med en premie på 30 procent i förhållande till sektorkollegor.

Så motiverar Nordea att banken har tagit ned sin rekommendation för aktien, från köp till behåll, en förändring Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen.

"Vi ser nu att den stora marginalresan i Asien är gjord, till följd av ökade marknadsföringskostnader framgent. Utöver det ser vi också att den senaste tidens kraftiga valutarörelser kommer drabba intjäningen i CIS", skriver Nordea i ett morgonbrev.

Torsdagens rapport visade att Oriflames rörelsemarginal i region Asien & Turkiet uppgick till 21,5 procent i det andra kvartalet. I det andra kvartalet 2015 låg den på 17,3 procent.

På koncernnivå uppgick Oriflames omsättning till 348 miljoner kronor, och det var 2 procent högre än vad analytikerna i snitt hade räknat med.

"Försäljning under kvartalet var något starkare än vi räknat med, medan rörelsemarginalen var något svagare till följd av lägre hävstång på försäljningen i Asien", skriver Nordea.

På fredagen rekylerar aktien ner nästan 4 procent. Kursen har gått upp med nästan 12 procent sedan årsskiftet.

Kurs då rekommendationen gavs:
319,5 kr

Rekommendation från: Nordea Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser