Nordea Markets höjer riktkurs

Datum: 2014-04-23 09:30

STOCKHOLM (Direkt) Nordea Markets höjer riktkursen för byggkomponentbolaget Lindab till 80 från 75 kronor inför kvartalsrapporten den 29 april, men upprepar rekommendationen behåll.

Det framgår av en analys daterad 23 april.

Banken väntar sig inga större överraskningar i rapporten, och noterar att aktien har stigit betydligt sedan bokslutet den 18 februari (med 18 procent, från 66:40 dagen före rapporten till 78:60 den 22 april), med troligen begränsad ytterligare potential.

"Vi väntar oss att Lindab kommer att nå en rörelsemarginal på 9 procent igen 2015, tack vare utförda besparingar och en återhämtning på marknaden under 2014-2015, något som kommer att boosta vinsterna", skriver Nordea.

Estimaten sänks för affärsområdet Building Systems, som bygger stålhallar, då detta är särskilt exponerat mot Ryssland och Ukraina och orderingången förmodas lida av den pågående Ukrainakrisen.

Å andra sidan höjs estimaten för den klart större övriga delen, som innehåller byggkomponenter och ventilation, då den europeiska återhämtningen inom byggsektorn har visat sig starkare än väntat, särskilt i Norden. Sammantaget resulterar det i höjda estimat koncernvis, men detta är redan inprisat i kursen, menar banken, som även räknar med att den försvagade kronan kommer att gynna Lindab.

Kurs då rekommendationen gavs:
78,6 kr
Riktkurs:
80 kr

Rekommendation från: Nordea Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser