Nordea höjer till köp

Datum: 2011-06-09 14:06

Köp

SEB A

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Nordea Markets har höjt sin rekommendation för SEB till köp, från tidigare behåll, och höjt riktkursen för aktien med en krona, till 62 kronor.
Det framgår av en analys daterad den 9 juni där Nordea Markets går igenom vilka åtgärder som krävs för att nå målet i sektorn om en framtida avkastning på 15 procent.
"Enligt en scenarioanalys med normaliserade kreditförluster kommer inte sektorn att nå en avkastning på eget kapital på 15 procent före utgången av 2013. Istället visar vår prognos att sektorn kan klara av att nå en avkastning på 13,8 procent. En sådan framtida utveckling är inte reflekterad i dagens aktiekurser, utan implicerar 28 procents uppsida från rådande nivåer", skriver Nordea.
Enligt Nordea Markets beräkningar krävs ett lyft på 8 procent för bankernas intäkter över rådande konsensusprognoser för att de ska nå en avkastning på 15 procent. Det har lett till ett ökat kostnadsfokus från bankerna. Utöver det ingår i prognosen att bankerna minskar sitt överskottskapital.
"Vi är fortsatt positiva i vår syn på de nordiska bankerna", skriver Nordea Markets.
Kurs då rekommendationen gavs:
52,3 kr
Riktkurs:
62 kr

Rekommendation från: Nordea

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser