Nordea höjer riktkurs

Datum: 2013-11-26 11:00

Behåll

Systemair

STOCKHOLM (Direkt) Nordea höjer sin riktkurs för ventilationsbolaget Systemair till 120 från 112 kronor inför torsdagens kvartalsrapport, och upprepar rekommendationen behåll med tipset att köpa aktien i kurssvackor.

Det framgår av en dagsfärsk analys på tisdagen.

Banken väntar sig att det första kvartalets kraftiga organiska tillväxt på 6 procent har stärkts ytterligare, till 8 procent, under det andra kvartalet (augusti-oktober; Systemairs räkenskapsår är maj-april): efter diskussioner med branschaktörer har Nordeas positiva inställning till ventilationsbranschen i allmänhet och Systemair i synnerhet stärkts, och Systemair har enligt Nordea visat upp en häpnadsväckande förmåga att generera organisk tillväxt även i en utmanande omgivning.

Omsättningen väntas tack vare denna organiska tillväxt samt förvärvsbetingad sådan landa på 1.502 miljoner kronor, vilket är 23,5 procent mer än motsvarande kvartal i fjol.

"Även om aktien inte är billig [p/e lite drygt 20 räknat på aktiekursen i skrivande stund och Nordeas estimat för vinst per aktie under innevarande helår; red anm] argumenterar vi för att detta är ett företag investerare bör hålla ögonen på och köpa under kurssvackor", skriver Nordea om sin behållrekommendation.

En sådan kurssvacka kan anses ha inträffat i skrivande stund: Systemair handlas med kursen 113:50 kronor drygt 7 procent under förra veckans högsta notering 122:25 kronor.

Sektorkollegan Lindabs ventilationsdel hade i princip nolltillväxt under det senaste kvartalet (juli-september). Om detta faktum säger Nordea till Nyhetsbyrån Direkt att efterfrågan på fläktar, som Systemair har mer av än Lindab med Skåneföretagets högre inslag av ventilationstrummor, drivs av krav på energieffektivitet och därför går bättre och har högre tillväxtmöjligheter än ventilationstrummorna.

Systemairs halvårsrapport publiceras den 28 november klockan 8.00, och en telefonkonferens arrangeras klockan 9.00.

Kurs då rekommendationen gavs:
117,5 kr
Riktkurs:
120 kr

Rekommendation från: Nordea

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser