Nordea Equity Research sänker riktkurs

Datum: 2014-03-24 11:30

STOCKHOLM (Direkt) Nordea Equity Research ser en risk för att marginalförväntningarna på Electrolux verksamheter i Nord- och Latinamerika är för högt ställda.

I en analys daterad 24 mars, där Nordea sänker sin rekommendation för Electrolux till sälj från tidigare behåll, pekas på att en avtagande tillväxt i Nordamerika sannolikt kommer att öka priskonkurrensen.

Dessutom bedöms de svaga makroekonomiska utsikterna för många Latinamerikanska länder, inte minst Brasilien, kombinerat med mindre förmånliga subventioner och en valutamotvind sätta press på såväl försäljning som marginaler.

"Under de senaste åren har trenden i nedrevideringarna av estimaten varit klart negativ men vi tror att det finns ytterligare risk på nedsidan, skriver Nordeas analytiker och sänker prognosen för det underliggande rörelseresultatet 2014-2016 med 5-8 procent.

Nordea Equity Research sänker även sin riktkurs för Electrolux till 130 kronor från tidigare 145. Vid 11.30 tiden noterades aktien 1,5 procent ner till 141:90 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
144,1 kr
Riktkurs:
130 kr

Rekommendation från: Nordea Equity Research

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser