Nomura sänker till minska

Datum: 2016-01-25 08:30

STOCKHOLM (Direkt) Swedish Match står inför lägre vinst 2016 beroende på negativ pris/mix-faktor och på fortsatt krympta marginaler. Därmed är värdering för hög. Det bedömer Nomura Equity Research som i en ny analys sänker sin rekommendation för Swedish Match till minska från neutral.

Tillväxten ser inte bra ut på kort sikt i den skandinaviska verksamheten, som står för drygt hälften av koncernens vinst, menar banken. Effekten av prisökningar i Sverige blir tillfällig, och samtidigt mattas de positiva effekterna från den starka dollarn.

Ytterligare skärpta regler för tobaksreklam Skandinavien är en affärsrisk, resonerar Nomura. Banken betonar också att cigarrerna lyfte resultatet 2015, men tror att den effekten inte kommer att hålla i sig. Nomura pekar även på att utdelningen från Swedish Match ser ut att bli lägre än från jämförbara bolag.

Swedish Match intressebolag Scandinavian Tobacco Group (STG) avser att börsnotera upp till 40 procent av aktierna i bolaget där cirka hälften väntas komma från Swedish Match innehav. Priset på STG-aktien kan bli en besvikelse för vissa marknadsaktörer, menar Nomura.

Kurs då rekommendationen gavs:
290,8 kr

Rekommendation från: Nomura

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser