Nomura rekommenderar jöp

Datum: 2013-12-10 11:30

Köp

SEB A

STOCKHOLM (Direkt) Nomura lyfter upp Swedbank som ny favorit (top pick) i den europeiska banksektorn, tillsammans med SEB, istället för norska DNB.

Det framgår av en sektoranalys daterad den 10 december.

"Bytet är framkallat av förväntningar på en omprissättning av svenska bolånemarginaler efter höjningen nyligen av riskvikterna. Den trenden ligger redan i konsensusprognosen i Norge. Vi ser god potential för räntesänkningar i Sverige, vilket sannolikt kan utgöra en katalysator i expansionen av bolånemarginalerna och mer än väl motverka pressen på inlåningsmarginalerna", skriver Nomura.

Till det pekar Nomura på en omvärderingsrisk i DNB, drivet av en korrigering på den norska bostadsmarknaden. Investmentbanken tror dock inte att Norge är en bubbla.

"Vi ser att lagstiftarna försöker framkalla en mindre korrigering och att marknaden sannolikt kommer bli oroad för en hård landning i något skede. Det skulle kunna leda till en omvärdering av DNB", skriver Nomura.

För Swedbank och SEB har Nomura rekommendationen köp med riktkurserna 195 kronor och 91 kronor. Även för Nordea upprepas köp med riktkursen 98 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
79,8 kr
Riktkurs:
195 kr

Rekommendation från: Nomura

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser