Nomura höjer till köp

Datum: 2015-12-01 06:00

DIREKT: Nomura lägger till Telia Sonera på sin lista "conviction buy" inom teleoperatörssektorn. Investmentbanken rekommenderar köp av kvalitetsoperatörer, där Telia Sonera kvalar in.

Det skriver Nomura i en sektoranalys där rekommendationen för Telia Sonera höjs till köp (neutral) och riktkursen dras upp till 52 kronor (48).

Nomura påpekar att Telia Sonera har gått 30 procent sämre än sektorn under 2015 och handlas med en rabatt mot sektorkollegorna, vilket investmentbanken tycker är omotiverat.

Telia Soneras kärnverksamheter har en god potential att förbättras, menar Nomura och hänvisar till att Sverige, Finland och Norge är bra underliggande marknader med robust efterfrågan på mobil data.

Samtidigt tycker Nomura att Telia Sonera drabbats av en överdriven oro och tror att investerare kan se igenom oron kring legala uppgörelser kring Eurasien och utdelningsrisken.

Telia Sonera har gjort ett trovärdigt jobb med att städa upp i sin styrning av verksamheterna i Eurasien, vilket kan vara en hjälp vid olika legala förhandlingar, menar Nomura.

Vidare kan en försäljning av Fintur till Turkcell utgöra ett effektivt sätt att få ut pengar från Turkcell, heter det i analysen.

Kurs då rekommendationen gavs:
42,81 kr
Riktkurs:
52 kr

Rekommendation från: Nomura

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser