Natixis sänker riktkursen

Datum: 2017-09-20 10:00

Neutral

Ericsson B

STOCKHOLM (Direkt) Natixis tror att analytikernas snittestimat för Ericsson kommer att sänkas och att aktiekursen kommer att pressas inför rapporten för det tredje kvartalet.

"Ericsson står inför negativa valutaeffekter, påverkan av ändrade bokföringsregler och högre underliggande F&U-kostnader", skriver Natixis i en analys, enligt Bloomberg News.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om på onsdagen sänker investmentbanken riktkursen för Ericsson till 40 kronor (50) men håller kvar vid rekommendationen neutral. Ericsson handlas på onsdagen kring 45:55 kronor.

Natixis egna estimat för Ericssons justerade rörelseresultat justeras ned med 57 procent.

Investmentbanken menar att nuvarande konsensusestimat indikerar att marknaden inte har räknat med en utmanande valutakurssituation och har missförstått guidningen kring rörelsekostnaderna/F&U-kostnader. Natixis räknar med F&U-kostnader på upp till 9 miljarder kronor under tredje kvartalet, medan konsensusestimatet ligger på 8 miljarder kronor.

Samtidigt verkar effekter av förändringarna i kapitaliseringsriktlinjer ha förbisetts helt och hållet av marknaden, enligt Natixis.

Huvudskälet till varför Natixis inte också sänker rekommendationen för aktien, från neutral, är möjligheten att Ericssons ledning gör omstruktureringar i verksamheten, där även M&A kan ingå, heter det i analysen.

Kurs då rekommendationen gavs:
45,66 kr
Riktkurs:
40 kr

Rekommendation från: Natixis

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser