Analys: För tidigt köpa Lundin Mining

Analys: För tidigt köpa Lundin Mining

Publicerad 2017-12-06 11:08:00

Analys Trots den senaste tidens stora kursras är det ännu för tidigt att köpa Lundin Mining. Jämfört med andra bolag i sektorn är "risk-reward" dock skapligt.

Det skriver Morgan Stanley i en analys daterad den 5 december, i vilken rekommendationen jämvikt upprepas men riktkursen sänks till 41 kr från tidigare 48 kr.

"Den nedslående produktionsuppdateringen och det ökade kapitalbehovet utgör klara bakslag för investeringscaset. Den senaste tidens kursnedgång har dock balanserat aktiens potential och risker menar vi", skriver Morgan Stanleys analytiker med hänvisning till den treårsprognos bolaget nyligen publicerade.

Till omdömet bidrar enligt investmentbanken att Lundin Mining fortfarande har en starkare balansräkning än jämförbara europeiska gruvbolag.

Lundin Mining gav också en långtidsprognos för koppar- och guldgruvan Candelaria i Chile, vilken indikerade ökad produktion och förlängd livslängd. Den väntat ökade produktionen är dock inte gratis, skriver Morgan Stanley, som konstaterar att det för lönsamhet krävs ett långsiktigt marknadspris för koppar som är 11 procent högre än det som används i bankens basscenario.

Morgan Stanleys nya estimat innebär att det då analysen publicerades återstod 13 procent ned till riktkursen, vilket kan jämföras med 24 procent för genomsnittet av liknande bolag som investmentbanken följer.

Lundin Mining handlades vid 10.45-tiden på onsdagen till 45,45 kr, en nedgång med 1,5 procent för dagen.

 

Graf: Lundin Mining kursutveckling 1 år

image

 

Källa: Infront

Direkt