Köptillfälle efter rapportras

Datum: 2015-11-06 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Handelsbankens rapport för det tredje kvartalet var utan tvekan en besvikelse, men det kursras som följde innebär att det nu är köptillfälle i aktien.

Det skriver mäklarfirman Kepler Cheuvreux på fredagen i en analysuppdatering, i vilken rekommendationen höjs från behåll till köp. Riktkursen ligger fast på 135 kronor.

"Besvikelsen härstammar från ett tryck på inlåningsmarginalen i spåren av den räntesänkningen, samt från säsongsmässiga faktorer", skriver Kepler, som också hänvisar till en obefogad oro för tillväxtmarknaderna och aktiemarknadernas nedgång.

Enligt Keplers analytiker är oron för att banken ska drabbas av ökade kapitaltäckningskrav överdriven.

Under 2016 kommer Handelsbanken sannolikt att gynnas av en ökning av utlåningen till företagssektorn, inte minst till mellanstora företag, skriver analytikern vidare.

På makrofronten ser det också bra ut, med starka data för industriproduktion och orderingång i september.

"Ekonomin ser ut att leverera en BNP-tillväxt för 2015 som med råge överstiger 3 procent, och går in i 2016 med hög tillväxt och högt kapacitetsutnyttjande", skriver Kepler Cheuvreux.

Handelsbanken handlades vid 10.50-tiden till 119:10 kronor, en uppgång med 1,4 procent. Handelsbanken var därmed för dagen i topp av de fyra svenska storbankerna.

Kurs då rekommendationen gavs:
117,5 kr
Riktkurs:
135 kr

Rekommendation från: Kepler Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser