Köpläge inför fas 3-resultat

Datum: 2014-08-08 11:00

STOCKHOLM (Direkt) Nordea Markets råder investerare att köpa Active Biotech inför bolagets fas 3-resultat beträffande prostatacancerprojektet Tasq.

Det framgår av en dagsaktuell analys där rekommendationen höjs till köp från tidigare behåll, med en något sänkt riktkurs till 36 kronor från tidigare 37.

Banken bedömer med 50 procents sannolikhet att bolaget kommer att redovisa positiva resultat gällande Tasq mot slutet av året. En utlicensiering av de återstående rättigheterna är då att vänta under det första halvåret nästa år. Givet nuvarande värdering av bioteknikbolaget talar det sammanfattningsvis för en köprekommendation, enligt Nordea.

Om Tasq skulle redovisa negativa resultat tror banken att Active Biotechs ms-projekt laquinimod skulle utgöra en värderingsmässig stötdämpare, med en försäljning av de återstående rättigheterna till israeliska Teva som ett troligt scenario.

Nordea betonar dock att risken i bioteknikaktien är väldigt hög, men noterar samtidigt att aktien är ned nästan 60 procent hittills i år och att en köprekommendation alltså är på sin plats.

Kurs då rekommendationen gavs:
28,6 kr
Riktkurs:
36 kr

Rekommendation från: Nordea Markets

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser