Kepler ser resultatökningar i Baltikum

Datum: 2017-03-07 10:30

STOCKHOLM (Direkt) Kepler Cheuvreux räknar med att Icas baltiska verksamhet Rimi Baltic kan fortsätta att visa resultatökningar. Utsikterna för den baltiska detaljhandelsmarknaden ser lovande ut och förvärvet av IKI i Litauen väntas bidra från 2018.

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys den 7 mars, där riktkursen för Ica Gruppen höjs till 340 kronor (330) och rekommendationen köp upprepas.

Efter Icas bokslutsrapport har analysfirman justerat sin modell och lagt till den förvärvade verksamheten IKI i estimaten från det första kvartalet 2018. Estimaten för 2017-2018 har höjts med 2 procent respektive 10 procent.

I Baltikum räknar Kepler Cheuvreux med att Rimi Baltic - trots tuffa jämförelsetal, butikskonverteringar i Estland och ökande konkurrens i Litauen - kan visa en jämförbar försäljningstillväxt. Den väntas dock bli i en något lägre takt under de kommande tolv månaderna, följt av en förbättring under 2018, heter det i analysen.

Förvärvet av IKI, som fortfarande väntar på myndighetsgodkännande, adderar närmare 50 procent på divisionens omsättning.

"Med solida marginaler och ytterligare omkring 75 miljoner kronor i synergier, räknar vi med att IKI adderar 5 procent på vinsten per aktie (justerat för engångskostnader)", skriver Kepler Cheuvreux.

Vidare upprepar Kepler Cheuvreux sin uppfattning om att oron kring Ica Sverige, avseende hård konkurrens och marginalpress, är överdriven.

Utöver en stabil utveckling i Ica Sverige och Rimi Baltic räknar Kepler Cheuvreux med en marginalförbättring inom Apoteket Hjärtat.

Kurs då rekommendationen gavs:
295,1 kr
Riktkurs:
340 kr

Rekommendation från: Kepler Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser