Kepler ser ingen anledning äga Electrolux

Datum: 2017-02-06 09:30

STOCKHOLM (Direkt) Det finns just nu ingen anledning att äga Electrolux-aktien, anser Kepler Cheuvreux som inte räknar med någon resultattillväxt 2017 och dessutom ser flera nedsiderisker.

Det framgår av en dagsfärsk uppdatering från analyshuset där rekommendationen sänks till minska från behåll och riktkursen tas ned till 210 kronor från tidigare 225 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

Rapporten för det fjärde kvartalet, som lämnades i förra veckan, var en blandad historia enligt Kepler Cheuvreux. Likväl sänker Kepler Cheuvreux resultatestimaten med 3 procent efter rapporten.

"De viktigaste punkterna var ökad prispress i Nordamerika och toppade marginaler i Europa. I basscenariot ser vi ingen resultattillväxt 2017 och risker som drar mot nedssidan från kombinationen av prispress och kostnadsinflation", skriver Kepler Cheuvreux.

Kepler Cheuvreux varnar för att just prispress på den nordamerikanska marknaden och ökade råvarukostnader kan bli en "dödlig cocktail" för resultatet.

Kurs då rekommendationen gavs:
231,8 kr
Riktkurs:
210 kr

Rekommendation från: Kepler Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser