Kepler inleder med köp

Datum: 2017-09-20 12:00

STOCKHOLM (Direkt) Den låga risken och uthålliga tillväxten i Com Hems verksamhet motiverar att bolaget värderas till en premie jämfört med sektorn.

Det menar Kepler Cheuvreux, enligt en analys daterad på onsdagen. Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om tar investmentbanken upp bevakningen av Com Hem med en köprekommendation och en riktkurs på 140 kronor.

De långsiktiga tillväxtmöjligheterna bäddar för en fortsatt kurspotential, trots att aktien stigit 58 procent det senaste året.

"Med en stark position med låg risk och imponerande historik inom MDU-segmentet (flerfamiljshus), expanderar bolaget för närvarande in i SDU-segmentet (villor), vilket erbjuder avsevärda tillväxtmöjligheter", skriver Kepler Cheuvreux.

Com Hem väntas också bli en tydlig vinnare på den kommande regleringen inom fast bredband, enligt analysen.

Vidare tvivlar Kepler Cheuvreux på att det kommer att ske någon sammanslagning mellan Com Hem och Tele2 inom en överskådlig framtid.

Kepler Cheuvreux hänvisar till att Tele2 självt driver en framgångsrik strategi i Sverige genom att enbart erbjuda mobila tjänster samtidigt som eventuella synergier av en sådan affär skulle motverkas av en nödvändig budpremie, heter det i analysen.

Kurs då rekommendationen gavs:
117,3 kr
Riktkurs:
140 kr

Rekommendation från: Kepler Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser