Kepler Cheuvreux sänker riktkursen

Datum: 2016-09-20 10:00

Behåll

Ericsson B

STOCKHOLM (Direkt) Utsikterna för Ericssons kommande kvartal är utmanande och marginalerna ser ut att vara under fortsatt press på kort sikt.

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys på tisdagen, där riktkursen sänks till 58 kronor (62), något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om på tidigare på morgonen. Rekommendationen behåll kvarstår, enligt analysen.

Kepler Cheuvreux hänvisar till svag efterfrågan på de så kallade tillväxtmarknaderna (Brasilien, Mellanöstern, Ryssland och Turkiet) och fortsatt utmanande förhållanden i Europa. USA och Kina väntas däremot vara mer stabila och Indien kan potentiellt börja en återhämtning under fjärde kvartalet, påpekar Kepler Cheuvreux.

Även försäljningsutsikterna för 2017 ser osäkra ut, bland annat på grund av att det inte är troligt att efterfrågan i tillväxtmarknaderna återhämtar sig under första halvåret.

Trots att effekterna från Ericssons besparingsprogram gradvis väntas accelerera räknar Kepler Cheuvreux med fortsatta svårigheter på marginalsidan på kort sikt.

"Bruttomarginalen borde vara under fortsatt press under andra halvåret och vi ser en begränsad rörelsemarginalförbättring under de kommande kvartalen", heter det i analysen.

I analysen varnar Kepler Cheuvreux också för att Ericssons utdelningsstrategi kan hotas av bolaget låga kassaflödesgenerering.

Kurs då rekommendationen gavs:
57,4 kr
Riktkurs:
58 kr

Rekommendation från: Kepler Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser