Kepler Cheuvreux höjer riktkursen

Datum: 2016-08-01 11:30

STOCKHOLM (Direkt) Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för gruvbolaget Lundin Mining till 42 kronor, från tidigare 30 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys daterad 1 augusti.

"Med den senaste tidens uppgång av zinkpriset (cirka 30 procent hittills i år), är en potentiell expansion av gruvan Neves-Corvo närmare att genomföras än vad som tidigare bedömts", skriver Kepler Cheuvreux om bolagets tillgångar i Portugal.

Vidare beskriver mäklarfirman det kommande nyhetsflödet kring Tenke-gruvan i Kongo som "intressant". Freeport McMoran, gruvans störste ägare och operatör, är i färd med att sälja sin andel till ett kinesiskt bolag. Lundin Mining studerar för närvarande vilken väg framåt som ska väljas; att öka andelen, vara kvar med en minoritetspost, eller sälja ut.

"Som vi ser det vore det bästa för Lundin om bolaget lyckades sälja sin andel i gruvan, vilket skulle kunna addera omkring 1 miljard dollar till kassan - som sedan skulle kunna investeras i andra projekt eller delas ut till aktieägarna", skriver Kepler Cheuvreux.

Kurs då rekommendationen gavs:
35,95 kr
Riktkurs:
42 kr

Rekommendation från: Kepler Cheuvreux

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser