Kan nå 185 kr

Datum: 2010-12-15 15:42

STOCKHOLM

STOCKHOLM (Direkt) Bank of America/Merrill Lynch höjer riktkursen för Hexagon till 163 kronor från tidigare 160 kronor. Rekommendationen är köp.

Det framgår av en analys daterad den 15 december.

Givet att återhämtningen fortsätter och att Hexagon kan verkställa sin strategi är det realistiskt att kursen når 185 kronor i ett tvåårsperspektiv, menar banken.

Bank of America/Merrill Lynch menar att många i marknaden inte har värdesatt den omvandling av Hexagon som Intergraph-affären för med sig.

I analysen argumenteras bland annat för att förvärvet av Intergraph minskar Hexagons konjunkturkänslighet. Banken menar att Hexagons ebit-resultat skulle ha minskat med 14 procent pro-forma 2009, alltså inklusive Intergraph, att jämföra med det faktiska utfallet om minus 26 procent.

Dessutom menar banken att förvärvet har positiva effekter på kapitalsidan och uppskattar att Hexagons rörelsekapital i förhållande till försäljningen kommer att minska från cirka 30 procent till under 20 procent.

Vidare finns det stor potential till intäktssynergier.

"Alla dessa faktorer motiverar en värderingspremie. Affären minskar även Hexagons exponering mot byggmarknaden, vilken ofta uppfattas som något negativ, och ökar exponeringen mot tillväxt på olja/gas-, försvars- och säkerhetsmarknaden", heter det.

Hexagon handlas på onsdag förmiddag kring 136:70 kronor, motsvarande en uppgång om 1,5 procent sedan i tisdags.
Kurs då rekommendationen gavs:
134,7 kr
Riktkurs:
163 kr

Rekommendation från: Bank of America/Merrill Lynch

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser