JP Morgan höjer rek

Datum: 2015-11-30 08:30

Övervikt

Swedish Match

STOCKHOLM (Direkt) Swedish Match andel på den svenska snusmarknaden ser äntligen ut att ha stabiliserat sig och det mycket tack vare bolagets framgångsrika lansering av Xrange.

Det skriver JP Morgan i en dagsfärsk analys där rekommendationen, som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på morgonen, höjts till övervikt från tidigare undervikt.

Lanseringen i våras av snusserien Xrange, som är prissatt mellan premiesegmentet och lågprissegmentet med attraktiva marginaler, bör hjälpa Swedish Match att motverka den lönsamhetspress som kommer från en växande andel lågprissnus, menar JP Morgan.

Tillsammans med en ökad aktivitet när det gäller återköp av egna aktier bedöms framgångarna med Xrange leda till en ökning av vinsten per aktie med ungefär 7 procent per år på medellång sikt.

JP Morgan pekar också på att i takt med att konkurrenssituationen på den svenska snusmarknaden förbättras ökar chanserna för att Swedish Match kommer att höja sina snuspriser nästa år.

"Vi spår en prishöjning 2016 på 2,5 procent, och allt utöver det utgör en uppsida i våra estimat", skriver JP Morgan som i måndagens analys skruvat upp riktkursen för Swedish Match till 330 kronor från tidigare 225 kronor.

Kurs då rekommendationen gavs:
297,2 kr
Riktkurs:
330 kr

Rekommendation från: JP Morgan

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser