Jennings Capital sänker rekommendation

Datum: 2014-03-19 14:00

STOCKHOLM (Direkt) Den kanadensiska investmentbanken Jennings Capital sänker sin rekommendation för gruvbolaget Semafo till sälj, från tidigare köp. Riktkursen på 4:25 kanadadollar, cirka 24:10 kronor, lämnas dock oförändrad.

Det framgår av en analys daterad den 19 mars.

Den nya rekommendationen motiveras i huvudsak med att aktien har stigit brant under 2014. Hittills i år är kursuppgången omkring 54 procent och aktien är vid nuvarande nivåer fullvärderad, menar bankens analytiker.

Semafos resultat för det fjärde kvartalet var sämre än Jennings väntat, till följd av att kostnaderna översteg analytikerns prognoser. Avvikelsen hänger dock i första hand samman med lagervärderingar, varför de inte påverkar utsikterna framöver.

Tvärtom, Jennings lyfter fram att bolagets underliggande fundamenta är oförändrat goda, med en stark kassa och goda tillväxtmöjligheter.

Semafo handlades strax före klockan 14 på onsdagen till 25:90 kronor på Stockholmsbörsen, en nedgång med 2,3 procent för dagen. Det för bolaget viktiga guldpriset var vid samma tidpunkt ned knappt 1 procent.

Kurs då rekommendationen gavs:
26,51 kr
Riktkurs:
24,1 kr

Rekommendation från: Jennings Capital

Fler aktieanalyser
Fler aktieanalyser