Jättelyft för både PA och PG

Jättelyft för både PA och PG

Publicerad 2018-02-09 07:35:00

Orvesto Senaste Orvestoundersökningen, som mäter hur många som läser varje nummer av tidningen, visar på nya toppsiffror för både Privata Affärer och Placeringsguiden.

– Så här höga ökningstal har vi aldrig haft tidigare, konstaterar Privata Affärers chefredaktör, Per Hammarlund.

Mätningen visar att antalet som läser Privata Affärer ökade med 27 procent till 154 000 läsare, jämfört med samma period i fjol.

– Vi är självklart mycket glada över utvecklingen. Men det här är bara början på vår resa. Vår ambition är att göra privatekonomi till en folkrörelse och där är vi inte ännu. Men det goda resultatet bekräftar att vi är på rätt väg, säger Per Hammarlund, chefredaktör på Privata Affärer.

Systertidningen Placeringsguiden ökar med hela 43 procent och läses i dag av 73 000 placeringsintresserade svenskar.

– Det är oerhört roligt att fler ger oss förtroendet och visar att efterfrågan på oberoende vägledning är stort, säger Placeringsguidens chefredaktör, Fredrik Lindberg.

Det ligger en rad olika faktorer bakom framgångarna med Privata Affärer och Placeringsguiden, enligt Per Hammarlund.

– Läsarna uppskattar att vi är oberoende. De vet att våra råd inte bottnar i något egenintresse, till skillnad från banker, mäklare och försäkringsbolag som tjänar grova pengar på att rekommendera sina egna produkter, säger han.

– En annan förklaring är att du kan träffa oss på så många olika sätt. Vi utbildar privatpersoner på våra fond- och aktiekurser och placeringskvällar, vi reser tillsammans och besöker spännande tillväxtmarknader i hela världen, du kan lyssna till våra poddar i bilen och du kan ringa till oss och diskutera din privatekonomi två timmar i veckan. Som grädde på moset driver vi en av landets främsta sajter om privatekonomi, säger Per Hammarlund.

Även privataaffarer.se har haft en stark period med rekordtrafik. Runt 140 000 unika besökare i veckan.

– Spännande börsklimat i kombination med riktigt bra och läsvärda artiklar gör att många läsare hittat till vår sajt, säger Privata Affärers nyhetschef Magnus Gustavsson.

Både Dagens Industri och Veckans Affärer backar i senaste undersökningen, som visar att tidningen Veckans Affärer i dag har 18 000 färre läsare än Privata Affärers systertidning Placeringsguiden.

Privata Affärer