Teckna Humana - ett humant pris för "garanterad" vinst Foto: istockphoto

Teckna Humana - ett humant pris för "garanterad" vinst

Publicerad 2016-03-18 05:25:00

Notering Vårdbolaget Humanas introduktion i nästa vecka verkar bli en succé. Köprekommendationerna haglar och Privata Affärer uppmanar sina läsare att söka tilldelning.

Vi skrev en kommentar om Humanas börsintroduktion först av alla i måndags och fastnade redan då för att bolaget skulle vara värt att teckna. En stabil verksamhet med tillväxtmöjligheter är grunden och den nyemission som ingår i utförsäljningen av aktier kommer förbättra den finansiella situationen, ta ner skulderna i bolaget och möjliggöra förvärv som utöver den organiska tillväxten kommer göra bolaget större.

Och denna första kommentar kring introduktionen har under den gångna veckan följts av analyser som alla pekat på ungefär samma sak. En hyggligt lågt utförsäljningspris (även om priset hamnar högst i intervallet) kombinerat med hur positiv kursutvecklingen har varit för jämförbara Attendo sedan introduktionen förra året.

Det enda negativa kring utförsäljningen är förstås att tilldelningen kommer bli begränsad - många kommer att söka, vilket minskar möjligheterna att göra något stort klipp i absoluta tal. Samtidigt är "en vinst alltid en vinst" och de vinster som känns närmast garanterade på börsen är ytterst fåtaliga.

Idag, fredag den 18 mars, är sista dagen för teckning och detta sker hos Avanza, Nordnet, SEB eller Carnegie.

Magnus Alfredsson

humana