Hexagons Ola Rollén frias från insiderbrott Foto: Tomas Oneborg /TT-SvD

Hexagons Ola Rollén frias från insiderbrott

Publicerad 2018-01-10 18:33:00

Aktietips (uppdaterad) Ola Rollén frias från anklagelserna om insiderbrott av en enig Oslo tingsrätt, efter handel av aktier i Next Biometrics hösten 2015.

"Vi förväntade oss en friande dom från början och är självfallet nöjda med att dessa anklagelser nu avvisats av tingsrätten. Dock är det en stor besvikelse att en korrekt utvärdering av fallet inte gjordes av de relevanta norska myndigheterna i ett tidigare skede", säger advokat Christan B. Hjort i ett pressmeddelande från Hexagon.

Gun Nilsson, Hexagons styrelseordförande, i samma pressmeddelande:

"Vi agerade på grundval av grundläggande principer när vi hanterade denna svåra situation - man är oskyldig intill dess att motsatsen bevisats. I efterhand har detta bevisligen visat sig vara den rätta strategin för både Hexagon och aktieägarna."

Ola Rollén själv uppger sig känna lättnad och uttrycker tacksamhet för stöd från aktieägare och medarbetare.

"Jag är glad för att få arbeta för ett bolag som kan hantera motgångar med sådan värdighet. Jag är hängiven att fortsätta som vd för Hexagon så länge jag har styrelsens och aktieägarnas stöd", säger han.

Överväger att överklaga

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim ska överväga om man ska överklaga Oslo tingsrätts frikännande av Ola Rollén, som var åtalad för misstänkt insiderhandel i Next Biometrics.

Det framgår av ett pressmeddelande från Økokrim.

"Åklagarmyndigheten ska nu gå igenom domen och utvärdera om vi ska överklaga den", säger åklagaren Marianne Bender där.

Domen avkunnas formellt måndag den 29 januari, och kan överklagas senast två veckor därpå, det vill säga måndag den 12 februari.

Direkt

Följ de aktuella aktierna här

Hexagon B