Här är torsdagens färska analyser Foto: istockphoto

Här är torsdagens färska analyser

Publicerad 2018-03-08 09:55:00

Analyser En färsk köprekommendation finns med bland dagens nya aktieanalyser.

SEB Equities återupptar bevakningen av Saab med en köprekommendation. Riktkursen är 465 kronor.

Goldman Sachs höjer sin riktkurs för storbanken Nordea marginellt, från 100 till 101,70 kr, med upprepad neutralrekommendation.

Däremot sänker investmentbanken sin riktkurs för Handelsbanken, från 108 till 105 kr, och för SEB från 91 till 89 kr. För både Handelsbanken och SEB är rekommendationen fortsatt sälj.

Goldman Sachs har samtidigt sänkt sin rekommendation för Swedbank till neutral från köp och justerat ned riktkursen från 235 till 229 kr.

Redeye höjer sitt rimliga värde för Cherry-aktien till 85 kronor från tidigare 76. Det framgår av en analys daterad 7 mars.

I ett värsta-scenario stannar värderingen redan vid 37 kronor per aktie medan i ett bästa-scenario är värderingen hela 141 kronor per aktie, framgår det vidare.

"Vi har tidigare uttryckt vårt förtroende att den nya ledningen för ComeOn skulle kunna få verksamheten på rätt köl, men vi förväntade oss inte att det skulle gå så fort", skriver Redeye och beskriver vändningen som påtaglig i det fjärde kvartalet trots att den nya ledningen då bara suttit någon månad.

ComeOn är Cherrys speloperatörsverksamhet och står för runt 80 procent av spel-konglomeratets intäkter. ComeOn köptes i två omgångar under 2016 men utvecklingen blev inte vad Cherry hoppades på till att börja med. Det fick Cherry att vinstvarna två gånger under det andra halvåret förra året. Dock fanns det alltså tydliga ljusglimtar i ComeOn-verksamheten precis i slutet av 2017.

Privata Affärer / Direkt