Här är torsdagens aktieanalyser                     Foto: istockphoto

Här är torsdagens aktieanalyser

Publicerad 2017-12-07 11:15:00

Analyser (uppdateras) En färsk köprekommendation men också en aktie som sänkts till sälj finns med bland torsdagens aktieanalyser.

Danske Bank Markets inleder bevakning av Medicover med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 73 kr.

Pareto Securities höjer riktkursen för Catena Media till 125 kr från 118 kr. Rekommendationen köp upprepas.

Credit Suisse sänker riktkursen för H&M till 230 kr från 240 kr. Rekommendationen outperform upprepas.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Volvo till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 147 från 175 kr.

Redeye höjer sin riktkurs för spelbolaget THQ Nordic. Tidigare har aktien värderats till 82 kr utifrån ett grundscenario, en riktkurs som nu justeras upp till 96 kr. Det framgår av en uppdragsanalys där THQ Nordic har betalat Redeye för att genomföra analysen.

Aktien i Clas Ohlsson fortsätter ned på torsdagen efter onsdagens rapportutlösta fall på 15 procent. Flera banker har sänkt sina riktkurser och analytiker hävdar att bolaget står inför utmanande tider.

SEB Equity Research, som sedan tidigare rekommenderar sälj av aktien, har sänkt riktkursen från 115 till 100 kr. Clas Ohlson meddelade i samband med rapporten att det pausar butiksexpansionen i Norden utöver de hyreskontrakt som redan tecknats. Utöver denna inbromsning tror SEB nu att sju respektive tio butiker kommer att stänga 2018 och 2019, eller netto två respektive sex.

"Vi har justerat våra estimat för kostnader relaterade till butiksstängningar om 18-25 miljoner kr 2018-2019", skriver SEB.

Handelsbanken Capital Markets har en ökarekommendation sedan tidigare och här justeras riktkursen ner till 130 kr (155).

"Clas Ohlsons beslut att satsa på nya tillväxtinitiativ i stället för att behålla sin historiska butiksexpansionstakt är, enligt vår mening, den rätta vägen att gå. Men det medför av naturliga skäl en ökad osäkerhet om en den framtida tillväxten och marknaden ser uppenbarligen beslutet som defensivt snarare än proaktivt", skriver banken.

Även Nordea Markets har sänkt riktkursen för Clas Ohlson, till 105 från 125 kr, och upprepat rekommendationen sälj.

Vid 11-tiden noterades Clas Ohlson 1,7 procent ner till knappt 113 kr.

Privata Affärer / Direkt