Här är måndagens färska aktieanalyser Foto: istockphoto

Här är måndagens färska aktieanalyser

Publicerad 2017-11-13 11:00:00

Analyser (uppdateras) Flera rekommendations- och riktkursändringar har publicerats under måndagen. Här är ett urval.

Goldman Sachs höjer riktkursen för Com Hem till 158 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas.

Goldman Sachs har gjort ett flertal förändringar vad gäller bankens syn på den nordiska telekomsektorn: danska TDC höjs till köp och Telenor höjs till neutral. Riktkursen för Tele2 justeras upp från 94,20 till 104,40 kr och här står banken fast vid rekommendationen neutral.

Flera analyshus har justerat sina riktkurser för Elekta efter att strålterapibolaget i fredags meddelade att CE-märkningen av bolagets nya produkt Unity försenats.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Elekta till öka från köp. Riktkursen sänks till 80 från 112 kr.

Nordea Markets sänker riktkursen för Elekta till 97 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas.

JP Morgan sänker sin rekommendation för Elekta till neutral från övervikt. Riktkursen är oförändrad på 96,10 kr.

Redeye höjer sin riktkurs för G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, och värderar nu aktien till 357 kr utifrån sitt grundantagande, base case. Tidigare basscenariovärde låg på 325 kr.

Redeyes analys är så kallad uppdragsanalys där bolaget betalar Redeye för att genomföra analysen.

Pareto har tagit upp det nyligen First North-listade cleantechbolaget Climeon till bevakning med rekommendationen behåll och satt riktkursen till 58 kronor.

"Climeon har fått en flygande start som listat bolag", skriver Pareto apropå kursfördubbling sedan handelsstarten 13 oktober, och tror att det absolut finns potential för bolaget att överträffa Paretos försäljningsestimat för de kommande åren, "men vi ser risk/avkastningsnivån som balanserad i nuläget".

Climeon är dock en attraktiv investering på längre sikt, enligt Pareto, som betecknar bolagets teknik för att konvertera spillvärme till elektricitet som överlägsen och med kort återbetalningstid.

"Konceptet har validerats genom beställningar från flera blue chip-kunder och bolaget är redo att skala upp verksamheten", konstaterar Pareto och spår en årlig tillväxt på mer än 20 procent under 2021-2025, med 30 procents rörelsemarginal år 2022.

Privata Affärer / Direkt